Gedurende de Fotografiebiënnale zijn er drie kleine bars geopend van 10u tot 19u (in de “Bistro” tot 20u) :
de “Bistro”, place de Grand-Marchin 3 in 4570 Marchin
bij Roger Divan (Cidrerie du Condroz), rue de Triffoy 1 in 4570 Marchin
binnen de muren van de hoeve van Mevr. en M. Tonglet, chemin de Saint-Fontaine 200 in 5350 Evelette.
In de “Bistro” kan u eveneens genieten van een smakelijke maaltijd :
• Gedurende de hele dag en zonder reservering :
Broodje met worst (3 €)
Stuk taart (2 €)
Roomijs : 1 bol : 1,60 €, 2 bollen : 3 € (smaken : vanille, extra fijne chocolade, aardbei met sinaasappel, Afriquement dingue (Afrikaans gestoord) ) door “les Glaces Véro”
• 's Zaterdags en maandag 14 augustus : een bord barbecue (8 €)
Mogelijkheid tot een vegetarische schotel, maar enkel na reservering.
• 's Zondags en dinsdag 15 augustus : koks of verenigingen stellen een maaltijd voor. Om beurt presenteren zij een menu die bestaat uit een voorgerecht en een hoofdschotel, ontsproten aan hun verbeelding (15 €).
De dienst is verzekerd van 11u30 tot 15u en van 18u tot 20u.
Reserveren op de maandag voorafgaand aan elk WE : 085/41.35.38 – rachel@centreculturelmarchin.be
Zondag 6 augustus
Le SEL de Marchin
Voorgerecht : tomaten met mozzarella
Hoofdgerecht : pasta alla stromboli (tomatensaus met tonijn, ansjovis, kappertjes, olijven en witte wijn)
“Le Système d'Echange Local” (systeem van locale uitwisseling) van Marchin is een vereniging voor uitwisseling van diensten met als doel gastvrije banden te creëren en elkaar te helpen.
Zondag 13 augustus
Les petits plats mijotés
Voorgerecht : garnalencocktail met ananas
Hoofdgerecht : saltimbocca van gevogelte met bessensaus, seizoensgroenten met gesauteerde aardappeltjes
De traiteur “les petits plats mijotés” stelt een smaaksalon voor en gezellige schotels. Een originele plaats, een gemeenschappelijk aperitief. Er worden tevens maaltijden voor bedrijven en evenementen voorgesteld.
Dinsdag 15 augustus
L'Escalette
Voorgerecht : quiche lorraine, salade
Hoofdgerecht : paëlla
Streekwinkel : delicatessen met gesuikerde of gezouten geneugten. Mogelijkheid voor een gegarneerde korf. Selectie van gastronomische specialiteiten. – Traiteur voor meeneemgerechten.
Zondag 20 augustus
Dora Dorës
Voorgerecht : herderssalade en maisbrood
Hoofdgerecht : rijst en goulash
De vereniging Dora Dorës, opgericht in 2003, omschrijft zichzelf als een plaats voor vorming, bestaansmiddelen en solidariteit voor personen met een migratieachtergrond. Dora Dorës, wat in het Albanees “van hand tot hand” betekent, biedt cursussen Frans vreemde taal voor volwassenen aan, voor kinderen en adolescenten een huiswerkschool, een sociale en juridische permanentie, stages voor jongeren en volwassenen, ateliers, culturele activiteiten en een vorming “Leven in België”
Zondag 27 augustus
Devenirs
Voorgerecht : filet van rozet, groententagliatelle, vinaigrette met saffraan
Hoofdschotel : gegrild speenvarken met sjalotjes, tomatentatin
Sinds 2016 organiseert het socio-professioneel integratiecentrum Devenirs een vakkenpakket voor de vorming tot keukenhulp en serveerder en dit voor een duurzame groep (12 maanden). De stagiaires bereiden kwaliteitsmaaltijden voor kleuter- en basisscholen. De maaltijden zijn op basis van lokale (korte kring) producten uit de biologische landbouw en/of overdacht in functie van hun beschikbaarheid. De maaltijden worden bereid in Strée en in elke school warm aangeleverd.
http://www.devenirsencuisine.be
Smakelijk en welkom op de biënnale !
Inlichtingen of reservering : 085/41.35.38 – rachel@centreculturelmarchin.be